• 09 223 96 08
  • Ma - Vrij: 08.00 - 18.00 u.

Infobrochures

INFOBROCHURES

Infobrochures

Onze school begeleidt onze leerlingen graag en goed in een bewuste studiekeuze en een succesvolle schoolloopbaan .

Over hoe we dit doen, vindt u meer informatie in de brochures die u hier kan bekijken.

Heb u liever een papieren versie? Kom gerust een brochure ophalen aan het onthaal van de Lange Violettestraat 65.

Infobrochure 1ste graad
brede eerste graad gent
Infobrochure 2de +3de graad ASO
brochure aso gent
Infobrochure 2de +3de graad TSO
brochure tso gent toerisme

Studiekeuzebegeleiding

De school zet ook volop in op het coachen van de zesdejaars tijdens hun zoektocht naar de juiste studiekeuze in het Hoger Onderwijs. We verspreiden informatie over infodagen, bezoeken samen de SID-In beurs ... Als ondersteuning voor het studiekeuzeproces heeft de school een eigen brochure ontworpen die leerlingen onder andere helpt om hun eigen sterktes en interesses nog beter in te schatten.

Voor wie een richting kiest met een ingangsexamen zoals dokter of tandarts, heeft de school ook een eigen brochure met tal van tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op dit examen.

Wat na het 6de?
Studiekeuzebegeleiding op Nieuwen Bosch
We begeleiden onze zesdes stap voor stap in het maken van de juiste studiekeuze.
Toelatingsexamen arts en tandarts
Infobrochure arts en tandarts op Nieuwen Bosch
Hoe bereiden onze vijf- en zesdes zich het beste voor op het toelatingsexamen?

Samen Nieuwen Bosch

De basisschool, de internaten en de humaniora van Nieuwen Bosch staan samen garant voor kwalitatief onderwijs van 2,5 tot 18 jaar. In de gezamenlijke krant die u hiernaast kan bekijken/downloaden, informeren ze u graag over het hun werking en troeven. Veel lees– en kijkplezier!
NB-krant
Nieuwen Bosch krant
De basisschool, de humaniora en het internaat informeren u samen over onze werking.