Previous Next

Vrijdag ging 1L de beruchte Banksy achterna. Na een les rond vorm en restvorm gewerkt te hebben, trokken we onze stoute schoenen én vuile kleren aan. Eerst deden we wat krachten op met een gezellige picknick in het park, waarna we met volle moed richting het graffitistraatje trokken. Daar gingen we aan de slag met onze sjablonen en wat kleurtjes. Het resultaat mag gezien zijn! Maar wees er snel bij, want wie weet komt er al gauw een ander kunstwerk in de plaats ...

De leerlingen van 2L lieten zich inspireren door de Nederlandse reeks "Welkom bij de Romeinen" om het verhaal van Mucius Scaevola te brengen. 
Ze kozen wel voor vrouwen in de hoofdrol. Mucius werd dus Mucia. Het publiek, de latinisten van het eerste jaar, werd achteraf nog verwend met een kleine receptie.
 
Previous Next

De leerlingen van 3TO oefenden tijdens de lessen Toegepaste Economie op het voeren van sollicitatiegesprekken. Laat die vakantiejobs maar komen!

Previous Next

Op 22 mei brengen de leerlingen van 2L het verhaal van de Romeinse held Mucius Scaevola tot leven in een kort toneelstukje. De directeur en de latinisten van het eerste jaar mogen komen kijken. Nog 2 repetities, spannend!

Previous Next

Deze week vertrokken leerlingen van het vierde jaar samen met Mevrouw Gildemyn voor de tweede fase van onze taaluitwisseling met Institut Sacré Cœur Saint Joseph van La Roche-en-Ardenne. Ze gingen deze week naar school in het Frans en logeerden bij hun uitwisselingsstudent. Op het programma stond veel gepland zoals: les volgen uiteraard, een ontdekkingsspel in de mooie middeleeuwse stad La Roche, avondactiviteiten.
Proficiat voor de inspanning van alle leerlingen ! Deze taaluitwisselingen zijn steeds opnieuw een fantastische culturele verrijking. Bedankt aan onze Waalse collega's die elk jaar opnieuw de leerlingen van het vierde met open armen ontvangen.

Contactinformatie

Adres

Lange Violettestraat 65, 9000 Gent

Telefoon
+32 9 223 96 08
Email

humaniora@nieuwenbosch.be

Algemeen directeur

Dhr. Wim Danschutter

Adjunctdirecteur

Dhr. Ulrik De Roover

joomla share module

Laatste nieuws

Volgende activiteit

Geen evenementen

Contacteer ons