Previous Next

Vrijdag ging 1L de beruchte Banksy achterna. Na een les rond vorm en restvorm gewerkt te hebben, trokken we onze stoute schoenen én vuile kleren aan. Eerst deden we wat krachten op met een gezellige picknick in het park, waarna we met volle moed richting het graffitistraatje trokken. Daar gingen we aan de slag met onze sjablonen en wat kleurtjes. Het resultaat mag gezien zijn! Maar wees er snel bij, want wie weet komt er al gauw een ander kunstwerk in de plaats ...

We kregen vandaag een internationale delegatie van communicatieverantwoordelijken van Rikolto over de vloer. De leerlingen van 5c&m stelden het goodfood@school project voor en gingen naar huis met een pak tips rond communicatie.

Ook de laatste twee groepen maakten er een culinair spektakel van tijdens hun kookprojecten (domein Economie & Organisatie). Deze eerstejaarsleerlingen stellen zelf hun eten samen (wereldkeuken), zorgen voor een recept, plaatsen de bestelling, maken een uitnodiging en stand, maar maken het eten vooral ook zelf klaar.

De leerlingen van 2L lieten zich inspireren door de Nederlandse reeks "Welkom bij de Romeinen" om het verhaal van Mucius Scaevola te brengen. 
Ze kozen wel voor vrouwen in de hoofdrol. Mucius werd dus Mucia. Het publiek, de latinisten van het eerste jaar, werd achteraf nog verwend met een kleine receptie.
 

De 2018 editie van Parijs met de vierdes was opnieuw een topper met fantastische leerlingen en leerkrachten, prachtig weer en veel "ambiance".

Op het programma:

Contactinformatie

Adres

Lange Violettestraat 65, 9000 Gent

Telefoon
+32 9 223 96 08
Email

humaniora@nieuwenbosch.be

Algemeen directeur

Dhr. Wim Danschutter

Adjunctdirecteur

Dhr. Ulrik De Roover

Laatste nieuws

Volgende activiteit

Geen evenementen

Contacteer ons