Previous Next

Het startschot is gegeven: het komende jaar is Nieuwen Bosch een School Food Lab van GoodFood@School. We werken samen met Rikolto rond het thema 'duurzame voeding', in al zijn betekenissen. Op maandag 29 januari 2018 werd de hele school van het project op de hoogte gebracht en er helemaal warm voor gemaakt. Tot binnenkort op één van de vele vervolgacties!

 

Previous Next

Op woensdag 22 november kwamen de zesdejaars van OLVP Sint-Niklaas langs met hun ‘Klimaat-Peloton’. Met de fiets waren zij vertrokken vanuit Sint-Niklaas, om dan via onze school en Oudenaarde hun fietstocht te beëindigen in Blankenberge.

Zij waren te gast in de les godsdienst van 2MWTAb-TEV. Het thema ‘kostbaar’ kon op die manier ingeleid worden.

De leerlingen van Nieuwen Bosch werden uitgenodigd zich in te zetten om de opwarming van de aarde onder de 2 graden te houden. Ze kregen nuttige tips om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Tot slot van deze uiteenzetting werd een boom aangeplant in het park van onze school.

Volg hun avonturen via deze vlog! Foto's van deze dag zijn hier te bekijken.

Previous Next

Vandaag actiedag rond ZERO AFVAL. In een kleinschalig verkenningsonderzoek kon iedereen die dat wilde, proeven van 6 soorten water. Het is overduidelijk dat er veel verschil in smaak werd ervaren. Het kraantjeswater werd in de blinde proef gesmaakt en beter bevonden dan het water van enkele andere bekende merken ...

Even belangrijk als de smaakproef van deze middag

Lachen en smullen! Vrijdag 13 oktober schilden de leerkrachten opnieuw een biologisch appeltje voor hun leerlingen. Lekker en seizoengebonden! Van bij ons! Het lijken wel leuzen van de VLAM maar vergis je niet. We schillen appeltjes om de wereldvoedseldag in de kijker te zetten. We doen dat met gezonde voeding van dichtbij en door lekkere alternatieven te promoten. Smakelijk!

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

Contactinformatie

Adres

Lange Violettestraat 65, 9000 Gent

Telefoon
+32 9 223 96 08
Email

humaniora@nieuwenbosch.be

Algemeen directeur

Dhr. Wim Danschutter

Adjunctdirecteur

Dhr. Ulrik De Roover

Laatste nieuws

09 februari 2018
07 februari 2018
07 februari 2018
06 februari 2018

Contacteer ons