Zuiddag

Op de jaarlijkse Zuiddag toonden onze vijfdejaar opnieuw heel veel vrijwillig engagement. Op deze manier werken ze mee aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.
In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema 'diversiteit en discriminatie', onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika. Tijdens de campagneperiode en in de loop van het jaar krijgen jongeren bij Zuiddag de kans om hun competenties te ontwikkelen en te groeien in actief burgerschap.
De Braziliaanse jongeren kwamen eerder op 11 oktober persoonlijk getuigen bij ons op school. De situatie is daar onaanvaardbaar. Voor meer info zie www.zuiddag.be.

Meer foto's in ons fotoboek!

Contactinformatie

Adres

Lange Violettestraat 65, 9000 Gent

Telefoon
+32 9 223 96 08
Email

humaniora@nieuwenbosch.be

Algemeen directeur

Dhr. Wim Danschutter

Adjunctdirecteur

Dhr. Ulrik De Roover

Laatste nieuws

Volgende activiteit

Geen evenementen

Contacteer ons